Learning Accelerator

Leer- en ontwikkelambitie
Een lage leer- en ontwikkelambitie bij werknemers gaat ten koste van de wendbaarheid van de organisatie. Lerende werknemers zijn geen vanzelfsprekendheid. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 15% van de werknemers gemotiveerd genoeg is om ‘zelfgestuurd’ te leren. Onverlet de enorme investeringen, ruim 3 miljard euro per jaar in leer- en ontwikkelfaciliteiten voor werknemers, schommelt dit lage percentage al jaren op hetzelfde niveau.
TalentConnect en de leermotivatie
Het online platform upUco-TalentConnect verhoogt de leermotivatie van werknemers continu. Dit blijkt uit het feit dat ruim 56% van de deelnemers actief is op het platform TalentConnect. “Er is wat te halen voor mij”, “samen leren is zoveel leuker” en “door samen te leren ervaar ik mijn waarde voor het team en de organisatie, geeft mij een goed gevoel” zijn quotes die wij regelmatig horen van de deelnemers.
Aandacht zorgt voor leermotivatie
Het succes van 'zelfgestuurd leren' hangt voor een groot deel af van de aandacht die het management hiervoor heeft. Het succes van zelfgestuurd leren, de leermotivatie en -ambitie is een afspiegeling van de prioriteit die gegeven wordt door het management.
Previous
Next
Leren stimuleren door... Very Much
Leren stimuleren door... Very Much

De verantwoordelijkheid voor het leren en ontwikkelen te leggen in het team en op de werkvloer door middel van gecertificeerde interne TalentConnector Teams.

Ieders talent zichtbaar en inzetbaar te maken middels het online platform TalentConnect. 

Leren stimuleren door het incentive programma ‘Wij leren, Zij leren’.

Aanbieden van leuke leer- en ontwikkelevents in combinatie met vertier zoals varen op de grachten, wijnproeverijen en andere bedrijfsuitjes

Continu de aandacht te leggen op ‘goed nieuws en positieve ontwikkelingen’ middels sociale media en bedrijfsmedia.

De klacht is al jaren hetzelfde. Personeelsfunctionarissen die ik ontmoet zeggen dingen als: ‘We snappen het niet. Mensen kunnen bij ons bijna elke cursus volgen die ze willen. Ze krijgen er tijd en geld voor. En tóch doet driekwart van de mensen helemaal niets.’

Ben Tiggelaar - NRC op 2 februari 2019

Leren en ontwikkelen moet leuk zijn, en moet directe waarde creëren voor de werknemer. Kennis en ervaring delen is een activiteit met een enorm leerrendement. Informeel.

Disclaimer | Werken bij | © 2020 – upUco Coach a Colleague B.V.