Behouden is het nieuwe Werven.

Wist je dat maar liefst 80% van de medewerkers latent op zoek is naar een nieuwe baan? 🤯 Dit betekent dat een groot deel van je team openstaat voor nieuwe uitdagingen, vaak zonder dat ze actief naar een andere baan zoeken. Hebben jullie inzichtelijk wie dat zijn binnen jullie organisatie? Dit is cruciale informatie die je helpt om talent te behouden en optimaal in te zetten.

Met het Learning Experience Platform TalentConnect krijg je een helder beeld van de drijfveren van je medewerkers. Ontdek waar hun passie ligt en hoe je hen kunt motiveren en behouden. 🚀

Het nieuwe werven begint intern. Het concept van intern recruitment verandert de manier waarop we naar talent kijken binnen organisaties. Het gaat niet alleen om het vullen van openstaande functies, maar om het strategisch inzetten van de talenten en ambities van je huidige medewerkers.

Waarom intern recruitment?

Behouden van Talent: Door intern te werven, geef je medewerkers de kans om door te groeien binnen de organisatie. Dit verhoogt hun tevredenheid en loyaliteit.

Kostenbesparing: Extern werven kost tijd en geld. Interne kandidaten kennen de organisatiecultuur al, wat de inwerkperiode aanzienlijk verkort.

Betere Cultuur Fit: Medewerkers die intern doorgroeien, zijn vaak beter afgestemd op de waarden en normen van de organisatie, wat de kans op een succesvolle match vergroot.

Motivatie en Engagement: Wanneer medewerkers zien dat er doorgroeimogelijkheden zijn, zullen ze gemotiveerder en meer betrokken zijn bij hun werk.

Hoe werkt het Learning Experience Platform TalentConnect?

TalentConnect is een innovatief platform dat inzicht geeft in de talenten, ambities en drijfveren van je medewerkers. Het stelt HR-professionals en managers in staat om te begrijpen wat hun medewerkers motiveert en hoe ze deze motivatie kunnen benutten voor zowel individuele groei als organisatieontwikkeling.

Identificeer Drijfveren: TalentConnect analyseert de individuele drijfveren van medewerkers. Wat beweegt hen? Wat zijn hun carrièredoelen?

Match Talent: Op basis van deze inzichten kunnen medewerkers gematcht worden met interne vacatures die aansluiten bij hun interesses en vaardigheden.

Ontwikkel Potentieel: Door middel van gerichte ontwikkelingsprogramma’s en loopbaanpaden kunnen medewerkers zich verder ontwikkelen binnen de organisatie.

Monitor en Optimaliseer: TalentConnect biedt continu inzicht in de ontwikkeling van medewerkers, waardoor je tijdig kunt bijsturen en nieuwe kansen kunt creëren.

Praktijkvoorbeeld: 

Neem bijvoorbeeld Anna, een marketingmedewerker met een passie voor data-analyse. Dankzij TalentConnect werd haar ambitie en talent in data-analyse opgemerkt door haar manager. Hierdoor kreeg Anna de kans om een interne cursus data-analyse te volgen en door te groeien naar een rol als Data Analyst binnen de marketingafdeling. Anna voelt zich nu meer gewaardeerd en gemotiveerd, terwijl de organisatie profiteert van haar toegenomen vaardigheden.

Conclusie:

Het nieuwe werven is niet langer alleen gericht op het aantrekken van extern talent. Het gaat om het herkennen en benutten van het potentieel binnen je eigen organisatie. Met het Learning Experience Platform TalentConnect krijg je inzicht in wat je medewerkers drijft en hoe je hen kunt ondersteunen in hun groei. Zo bouw je niet alleen aan een sterker team, maar creëer je ook een werkomgeving waarin medewerkers zich gewaardeerd en gemotiveerd voelen.

Laten we samen de toekomst van werven omarmen en zo het potentieel binnen organisaties volledig benutten! 🌱