In 3 stappen Talent Activeren

Analyseren, verbinden en activeren.

Stap 1 : Talent Analyseren

De Persoonlijke Talenten Analyse

Bij de start van ontvang je een link naar de Persoonlijke Talenten Analyse (PTA). Deze analyse bestaat uit een vragenlijst waarmee je ontdekt welke competenties bij jou dominant aanwezig zijn. Dominant aanwezige competenties zijn de competenties waar je energie van krijgt als je daarmee bezig bent, deze noemen we ook wel de ‘energie dominante competenties’.

Energiebalans

Iedereen heeft een energiebalans en gedurende de werkdag doe je werkzaamheden die energie kosten en andere werkzaamheden die juist energie opleveren. Door met de analyse te ontdekken wat jou energie oplevert, wordt het mogelijk om je op deze ‘Energy Boosters’ te richten en te begrijpen hoe die competenties zich bij jou uiten.

Zichtbaar in TalentConnect

Na de test vind je jouw volledige analyserapport in TalentConnect. Met de uitkomst van de PTA, wordt in TalentConnect gelijk een persoonlijk profiel aangemaakt waarin jouw 6 energie dominant aanwezige competenties te zien zijn.   

Altijd toegang tot je PTA

Krijg gemakkelijk toegang tot jouw eigen Persoonlijke Talenten Analyse. Je hoeft alleen maar op ‘Download PTA’ te klikken. Hierna kan je de analyse in PDF opslaan. 

Talent Verbinden

Nu je hebt ontdekt wat jouw talent is, ga je aan de slag. Je kiest zelf welke competentie jij wilt ontwikkelen en gaat samen met een collega een ontwikkeltraject in. Deze collega wordt in dit traject jouw TalentCoach. Afhankelijk van jouw keuze, duurt een ontwikkeltraject 4 tot maximaal 16 weken. Dit ontwikkeltraject wordt gefaciliteerd door onze online applicatie TalentConnect, welke praktijkopdrachten stuurt naar de TalentCoach. Deze praktijkopdrachten vormen de basis van jouw ontwikkeltraject.

Stap 2 : Talent Verbinden

Praktijkopdrachten

Jij en je TalentCoach komen, afhankelijk van jullie voorkeur, één keer per week of één keer per twee weken samen, om aan de slag te gaan met de praktijkopdracht. Zo’n sessie duurt niet lang: gemiddeld 20 minuten. Tijdens deze sessies zul je merken dat jij en je collega elkaar veel beter en misschien wel op een hele andere manier leren kennen. Ook word je bewust gemaakt van hoe de gekozen competentie bij jou aanwezig is. Huidige deelnemers vinden deze ontwikkeltrajecten ontzettend waardevol, voornamelijk vanwege deze bewustwording en de verbinding met elkaar.

Deelnemers activeren

Terwijl het programma in jouw organisatie draait, doen wij er alles aan om mensen in beweging te krijgen. Om mensen bekend te maken met deze manier van werken, is het allereerste ontwikkeltraject een geregisseerd traject. Dat betekent dat TalentConnect collega’s in een organisatie aan elkaar koppelt. Je kunt zelf kiezen welke competentie jij wilt ontwikkelen. De TalentConnect applicatie maakt op basis van deze keuze en de uitkomst van de PTA (Persoonlijke Talenten Analyse) de best mogelijke match tussen deelnemers. Deze buddy’s starten dan samen aan hun eerste ontwikkeltraject. 

TalentConnector

Daarnaast is er tijdens het upUco programma, een TalentConnector vanuit upUco in de organisatie aanwezig. De TalentConnector is er specifiek om mensen in beweging te krijgen. Hij of zij spreekt met deelnemers, organiseert bijeenkomsten en is de contactpersoon wanneer je vragen hebt.

Talent Activeren

Met TalentConnect activeer je talent dat al aanwezig is in jouw organisatie. Het programma activeert je om in jouw organisatie, je volledige potentie te gebruiken. Dit doen we door je bewust te maken van jouw talent, dat talent te helpen ontwikkelen en slim in te zetten. Daarbij creëren we actief verbinding tussen collega’s. Naast dat je voorop gaat lopen door jouw talent te gebruiken, is er namelijk nog meer voordeel te behalen wanneer collega’s ook elkaars talent weten te vinden en gebruiken.

Stap 3 : Talent Activeren

Agile werken? Koppel werk aan talent !

TalentConnect maakt het mogelijk om de juiste collega bij de juiste taak te zoeken. Met een caseprofiel maak je in de applicatie een taak aan en kies je de benodigde competenties voor die taak. Omdat alle competenties van de deelnemers zichtbaar zijn in TalentConnect, kun je met één druk op de knop zien welk talent het beste matcht met de beschreven taak.

Deelnemers activeren

De TalentConnector van upUco die aan de organisatie gekoppeld is, organiseert gedurende de loopperiode van het upUco programma enkele bijeenkomsten. Elke deelnemer in de organisatie kan zich op deze bijeenkomsten inschrijven. Tijdens zo’n bijeenkomst wordt stilgestaan bij één van de ontwikkelthema’s en worden deelnemers geactiveerd om hiermee aan de slag te gaan. 

Daarnaast worden deelnemers aangespoord om zelf bijeenkomsten te organiseren. Omdat ze zich bewust worden van hun talent, is het waardevol om dit te delen. Het upUco programma spoort je aan om hier het initiatief in te nemen.

Groepsontwikkeling

Nadat deelnemers bekend zijn met het upUco programma en de ontwikkeling in een volgende fase zit, focussen we het programma op groepsontwikkeling. Één van de mogelijkheden is om hiervoor een speciaal groepsontwikkeltraject op te starten. upUco heeft zulke trajecten beschikbaar en in overleg bepalen we welk traject bij jouw organisatie het meest geschikt is. 

Disclaimer | Werken bij | © 2020 – upUco Coach a Colleague B.V.