Iedereen biedt honderduit hulp aan, prachtig om te zien. Maar hoe vraag je om hulp? Al helemaal aan collega’s. Hier zijn 4 tips bij het stellen van een hulpvraag!

Waar je een maand geleden naar een collega toe liep met een vraag is dat nu een stuk lastiger. Hierdoor worden hulpvragen uitgesteld en loop je (onnodig) tegen meer problemen aan. Door van tevoren jouw hulpvraag duidelijk te formuleren kan je makkelijker en effectiever om hulp te vragen. Naast dat beide partijen er iets van opsteken is het daarnaast ook een leuke manier om in contact te blijven met collega’s.

Wederzijdse verwachtingen en duidelijke communicatie zijn key in het geven en ontvangen van nuttige hulp. Om dit te garanderen hebben we 4 tips om makkelijker en effectiever om hulp te vragen.

Tip 1 – Wat?:

  • Waar wil je hulp bij?
  • Vanuit welke situatie start je?

Beantwoord deze vragen het liefst met pen en papier. Op deze manier ben je even intensief bezig met WAT hetgeen is waar je hulp bij wilt vragen.

Tip 2 – Waarom?:

  • Waarom wil jij hier hulp bij?
  • Hoeveel helpt het je op korte termijn en op lange termijn?

Deze vragen zijn bedoeld om je na te laten denken over hoe belangrijk het is dat je ergens hulp bij krijgt. Wanneer jij het belang inziet kan je dit ook overdragen aan degene die hulp aanbiedt. Wanneer je weet hoe en waarom je iemand helpt is het ook veel leuker om die hulp te bieden!

Tip 3 – Wie?:

  • Wie kan jou hierbij helpen?
  • Hoe kan (of mag) iemand jou hierbij helpen?

Denk aan mensen met een bepaalde skillset of iemand met wie jij prettig samenwerkt. Laat de persoon die je om hulp vraagt ook weten waarom je diegene hebt gekozen. Dit is natuurlijk fijn om te horen maar dan weet je ook gelijk waar iemand naar op zoek is!

Tip 4 – Tevreden?

  • Wat is je doel?
  • Wanneer ben jij tevreden?

Het bepalen van een startpunt geeft veel inzicht in wat je wilt leren. Het is net zo belangrijk om te bepalen wanneer je tevreden bent met je progressie. Wederom biedt dit niet alleen duidelijkheid voor jezelf maar ook voor degene die je om hulp vraagt. Verder is het creëren van een succesmoment natuurlijk altijd leuk!

Het langslopen van deze vragen en tips zorgt ervoor dat voor beide partijen duidelijk is waar je precies om vraagt. Dit maakt het leuker en effectiever om elkaar te helpen!

Meer informatie over hoe je dit kan toepassen binnen een team (ook op afstand)? Neem contact op met een van onze consultants, het TalentConnect programma heeft als doel mensen te verbinden, zij het met hulpvragen, zij het in dagelijkse communicatie. Bekijk onze Working Apart Together pagina voor alle features van het platform!