Nu denk je: talent is veel waard, toch? Maar hoe meet je die waarde?

In vacatureteksten zie je vaak begrippen die een gewenste vaardigheid, karaktereigenschap of skill beschrijven. Denk aan begrippen als bijvoorbeeld: “Je bent analytisch sterk” of “Je weet mensen te inspireren” of “Je schakelt snel”.

Neem deze: “Je bent begripvol”. Hoe weet je zeker dat iemand begripvol is? Haal je dat uit 1 of 2 gesprekken?

Hoe meet je of iemand het in zich heeft om begripvol te zijn? Om begripvol te zijn moet je op zijn minst sensitief (opmerken) zijn. Om ergens begrip voor te hebben moet je de casuïstiek begrijpen (analyseren). Je wordt als begripvol ervaren wanneer je de ander wilt helpen (helpen). Begripvol wordt ook ervaren omdat de ander goed naar je luistert, mee veert, samenvat, doorvraagt en met oplossingen komt (mondeling communiceren).

Door gewenste vaardigheden, karaktereigenschappen of skills te vertalen naar competenties, of energie dominante competenties (EDC’s), maak je de gewenste vaardigheid, karaktereigenschap of skill meetbaar met de PTA (Persoonlijk Talenten Assessment).

Hoe maak je als Recruiter of HR Professionals talent meetbaar?

Maak je klaar om jouw wervingsvaardigheden naar een hoger niveau te tillen! Meer leuke en inspirerende gesprekken met meer waardevolle kandidaten.

Wil jij leren om competenties, karaktereigenschappen, skills en vaardigheden in jullie vacatures om te zetten naar ware talenten? Met onze expertise, begeleiding en platformtechnologie zal je in staat zijn om niet alleen de juiste kandidaten te vinden, maar ook om hun ware potentieel te herkennen en te benutten. Samen zetten we de toon voor de toekomst van recruitment!

De voordelen van het Recruitment Platform TalentConnect:
👉 Totale regie bij HR en Recruitment;

👉 Ruim 30% meer respondenten op een vacature;
👉 Geregisseerd onboarden door de high-potentials uit de organisatie;
👉 Samen het talent ontwikkelen voor een nog betere match;
👉 Blended learning, kennismanagement, agilewerken en leer-events;
👉 Optimalisatie Leercultuur;
👉 Dashboarding leren en ontwikkelen van talent;
👉 Ruim 20% minder personeelsverloop;
👉 Ruim 15% lager ziekteverzuim;
👉 Certificering TalentConnector.

Talent vinden, onboarden, ontwikkelen, boeien en binden. Effectief, duurzaam en laagdrempelig.

Ben je getriggerd? Ga naar contact en maak een afspraak.