Aldus University Leaders Academy

Hoe gaaf, van een droom naar werkelijkheid. Drie studenten aan de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit hebben onlangs de University Leaders Academy opgericht, een onderdeel van hun onderneming Universiteit Leaders en met succes. In februari starten zij met hun eerste programma Masterclass voor VWO 6 en HAVO 5 leerlingen die de stap naar Universitair onderwijs gaan maken. Het betreft hier deels om toekomstige ‘eerste generatie’ studenten.

Als eerste generatie student ben je de eerste persoon in je naaste familie die naar de universiteit gaat. Met andere woorden, geen van je ouders is hoogopgeleid.

Zelf zijn de oprichters van University Leaders Academy, Ibrahim Kamara, Casijn Yuen en Ilias van Tongeren, ook echte en trotse eerste generatie studenten.

Met de komst van University Leaders Academy wordt een nieuwe brug geslagen voor jong en ambitieus ‘eerste generatie’ talent op HAVO en VWO. Het hoogste niveau halen in het onderwijs moet voor iedereen kunnen, los van achtergrond. Net als de jonge voetballer in de straat die droomt van een carrière bij een eredivisieclub.  Dat is de ambitie van de University Leaders Academy, jong talent, ongeacht hun achtergrond, helpen, coachen en begeleiden in de eerste jaren van een universitaire studie (= in de eerste jaren van hun studie in het hoger onderwijs).

De eerste generatie studenten die de sprong wagen naar het studerende leven lopen tegen allerlei uitdagingen aan waar ze vanuit hun familie en nabije netwerk weinig tot niet in begeleid en ondersteund worden.

Aspirant studenten zijn talentvol. Maar hoe zit dat met ieders talent? Hoe haal je het beste uit jezelf, en uit de studierichting die je gaat volgen? De eerste maanden zijn het spannendst. 

Een goede voorbereiding is alles! Met het volgen van de Academy van University Leaders heb je het benodigde en waardevolle netwerk voor een perfecte start aan de universiteit of hogeschool al om je heen gebouwd. Je bent begonnen met het Persoonlijk Talenten Assessment (PTA) van upUco en dat hebben al jouw medestudenten van de University Leaders Academy ook gedaan. Middels het eigen Platform University Leaders TalentConnect weet je het talent van iedere collega student eenvoudig en direct te vinden en in te zetten voor jullie gezamenlijke doelen. Middels het Platform University Leaders TalentConnect werk je samen met medestudenten aan de verdere ontwikkeling van jouw skills en vaardigheden die jouw studentenleven een stuk aangenamer en comfortabeler maken. Alleen kom je een eind maar samen kom je nog veel verder. En nog leuker ook!

Uiteraard zijn wij super trots op de 3 Ondernemers Ibrahim, Casijn en Ilijas die de University Leaders Academy hebben opgericht. Wij zijn dan ook vereert dat wij met onze assessment- en platformtechnologie een bijdrage mogen leveren aan het succes van de studenten van University Leaders Academy.