De arbeidsmarktkrapte lijkt even wat minder te worden maar niets is wat het lijkt. De komende jaren gaat de vergrijzing de arbeidsmarktkrapte naar nog grotere hoogte brengen. Kennis en ervaring verlaat jouw organisatie en daar komen minder en onervaren starters voor terug. Niet alleen een medewerkers lek maar ook een kennis lek. De krapte op de werkvloer en in andere geledingen gaat voor nog meer werkdruk zorgen met alle gevolgen van dien. Nu de aandacht op loyaliteit, mentale fitheid en werknemerstevredenheid zal in de nabije toekomst een kritische succesfactor zijn van jouw bedrijf.

Met het vertrek van de senior collega stroomt er jong en energiek talent het bedrijf in. Daarnaast zijn de zittende medewerkers een goudmijn aan onontdekte vaardigheden en skills en daarmee de huidige aanwezigheid van onbeperkt talent.

Skill-based of competentiegericht matchen, het inzetten van medewerkers in functies, taken en rollen met verantwoordelijkheden die matchen met de skills en competenties van deze medewerkers, gaat een grote bijdrage aan toekomstig succes leveren. Skill-based of competentiegericht matchen van medewerkers aan werk is de sleutel tot het ontgrendelen van een ongekend potentieel aan talent en het bevorderen van een toekomstgerichte en fitte bedrijfscultuur.

Natuurlijk is de start met Skill-based of competetiegericht matchen een opstap naar het Integraal SkillsPaspoort. Mooi meegenomen.

Het rendement 

Motivatie tot Leven Lang Ontwikkelen (LLO)

Wanneer werk aan medewerkers wordt toevertrouwd dat in lijn ligt met hun gemeten Talentprofiel, ontstaat er een natuurlijk pad voor organische groei. Dit zorgt niet alleen voor een natuurlijke ambitie tot persoonlijke ontwikkeling, maar ook voor een sterke motivatie om bij te dragen aan de gedeelde waardes van het bedrijf.

Verhoogde Ambitie en Motivatie

Medewerkers gedijen wanneer ze worden uitgedaagd en betrokken zijn bij taken die hen intrinsiek interesseren. Skill-based of competentiegericht matchen creëert een omgeving waarin medewerkers worden aangemoedigd en gefaciliteerd om hun passies te volgen en bij te dragen aan de bedrijfsdoelen. Dit leidt tot een aanzienlijke toename van de motivatie, loyaliteit en betrokkenheid.

Minder Werkdruk, hogere Productiviteit

Het nauwkeurig afstemmen van medewerkers op taken en verantwoordelijkheden die overeenkomen met hun skills en competenties vermindert niet alleen de werkdruk, maar bevordert ook de productiviteit. Werknemers voelen zich competent en zelfverzekerd in hun taken, waardoor ze efficiënter werken en een hogere kwaliteit leveren.

Continu verbeteren Innoveren

Skill-based en competentiegericht matchen bevordert spontane intervisie en feedback. Immers, medewerkers zitten maximaal in hun energie, voelen zich comfortabel in hun werk en staan open om kennis en ervaring proactief te delen. Het werk slimmer, effectiever en efficiënter doen, oftewel continu verbeteren, zal een natuurlijke drijfveer worden voor alle medewerkers en daarmee zal er een belangrijke verlaging van de werkdruk ontstaan.

Retentie van Talent

Medewerkers die zich comfortabel en gewaardeerd voelen zijn loyaler en staan minder open voor de aandacht van Recruiters en Headhunters. Hun talent is al ontdekt door jou en wordt maximaal gekoesterd door de collega’s en management en directie. Resultaat: ze blijven en zijn de dragers en gangmakers van jouw bedrijf.

Conclusie

Het implementeren van skill-based of competentiegericht matchen voor je medewerkers is niet alleen een investering in individuele groei, maar ook de kritische succesfactor van jouw organisatie als geheel. Het stelt medewerkers in staat om hun ware potentieel te benutten, vermindert werkdruk en bevordert een cultuur van motivatie en betrokkenheid. Dus, waar wacht je nog op?

Meer weten? Kijk eens op onze website www.upuco.nl of lees de blogs op https://upuco.nl/nieuws-blogs/

Wil je direct een afspraak maken met een Consultant? Bel 010-3071794