De kracht van Micro-learning in organisaties

De tijd van urenlang luisteren, oefenen en weer luisteren naar een trainer of docent lijkt voorbij. Met de toetreding van Millennials op de werkvloer en in de managementlagen verandert ook de manier en behoefte van leren en ontwikkelen. Micro-learning doet zijn intrede. Micro-learning is niet nieuw, maar wel hot. De term is relatief nieuw, maar het principe bestaat al zolang als mensen leren. 

Hoewel het principe dus niet nieuw is, zijn de mogelijkheden voor Micro-learning wel erg toegenomen sinds we steeds meer online werken en leren. Micro-learning bestaat uit kleine stukjes content, waarbij je zelf bepaalt welke ‘chunks’ (informatie-eenheid) je wanneer tot je neemt. Doorgaans duurt dit niet meer dan 15 minuten. Onze manier van werken is veranderd, waardoor bedrijven medewerkers anders moeten faciliteren in het leren. Medewerkers met up-to-date kennis en vaardigheden zijn essentieel. Tegelijkertijd weten we dat medewerkers gemiddeld maar 1% van hun tijd besteden aan (formeel) leren. Daarnaast zien we dat ook de medewerkers zelf zijn veranderd: ze worden overspoeld met informatie, zijn ongeduldig en snel afgeleid. Ze willen niet meer alleen leren van experts, maar ook van elkaar. Ook flexibiliteit in waar en wanneer er geleerd wordt is een belangrijk aspect van het leergedrag binnen organisaties. 

De belangrijkste voordelen van Micro-learning zijn dan ook dat het aansluit bij onze snelle leef-, werk- en leercultuur en het heel geschikt is voor het opfrissen van kennis. Het mooie is dat het veel wordt gebruikt zonder dat je doorhebt dat je aan het leren bent. Een kijkje nemen op LinkedIn geeft je bijvoorbeeld vaak een enorme hoeveelheid aan inhoudelijke informatie. 

TalentConnect® van upUco faciliteert Micro-learning met honderden praktijkopdrachten vanuit 16 verschillende competenties. Bijvoorbeeld Communicatie-, Management- en Persoonlijke Effectiviteit trainingen zijn opgeknipt in tientallen ‘chunks’ (informatie-eenheden), om Micro-learning tussen collega’s onder elkaar mogelijk te maken. Leren wanneer het jou uitkomt! Daarnaast krijgt de onderlinge samenwerking een enorme positieve boost, immers, TalentConnect® regelt een collega Talentcoach die bewezen talentvol is op dat deelaspect. Meer weten over de voordelen van TalentConnect® ? Ga naar: www.talentconnect.nl

Karin Goldewijk

Karin Goldewijk

Karin leidt upUco samen met haar man Ron. Ze heeft bedrijfspsychologie gestudeerd en heeft jarenlange ervaring in het leiden van organisaties. Ze krijgt energie van het stimuleren en uitdagen van de mensen om haar heen, heeft een passie voor zeezeilen en is gek op haar elektrische auto.

Disclaimer | Werken bij | © 2018 – UpUco Coach a Colleague B.V.